markPostAsRead(3404);
پیتر سینگر با نام کامل پیتر آلبرت دیوید سینگر (Peter Albert David Singer) ششم جون سال ۱۹۴۶ در ملبورن استرالیا به دنیا آمد. خانوادهی او در سال ۱۹۳۸ از وین به استرالیا مهاجرت کرده بودند تا از آزار و شکنجهی نازیها در امان باشند. پدربزرگ و مادربزرگ او هر دو از قربانیان هولوکاست بودند. پیتر سینگر در ملبورن بزرگ شد و در همان شهر هم تحصیلات اولیهی خود را گذراند. در سال ۱۹۶۷ مدرک کارشناسیاش را در رشتهی فلسفه و تاریخ و در سال ۱۹۶۹ مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتهی فلسفه از دانشگاه ملبورن دریافت کرد. پس از اخذ بورسیهی تحصیلی، او عازم انگلستان شد تا در آکسفورد به مطالعهی فلسفه بپردازد.
پیتر سینگر با اتمام تحصیلاتش، از سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۳ به تدریس در کالج رادکلیف پرداخت. در دانشگاه آکسفورد، با یک گروه دانشجویی گیاهخوار آشنا شد و همین ارتباط او را به تأمل دربارهی اخلاقیات انسانی و شیوهی برخورد انسان با حیوانات ترغیب کرد و اقدامات آتی سینگر در نظریهپردازی، نوشتن کتاب و مقاله در این حوزه را به دنبال داشت. زمانی که پیتر سینگر در دانشگاه آکسفورد در مقام استاد مدعو تدریس میکرد، معروفترین و تأثیرگذارترین اثر خود یعنی «آزادی حیوانات» را به رشتهی تحریر درآورد. با انتشار این کتاب سینگر برای اولینبار، در سطح بینالمللی به شهرت رسید. در سال ۲۰۱۱ نشریهی تایم این کتاب را در فهرست ۱۰۰ اثر برتر غیر داستانی خود (که از زمان شروع به کار این نشریه در سال ۱۹۲۳ تا زمان انتشار فهرست به چاپ رسیده بودند) قرار داد. پیتر سینگر همچنین دیگر نوشتهی تأثیرگذار خود را در سال ۲۰۰۹ به انتشار رسانید. کتاب «زندگیای که میتوانید نجات دهید»، او را به تأسیس سازمانی غیرانتفاعی با همین نام سوق داد. در سال ۲۰۱۹ سینگر توانست حقوق این کتاب را از آن خود کرده و آن را به این سازمان انتقال دهد تا بتواند در آنجا، نسخههای الکترونیک و صوتی کتاب را به صورت رایگان در تارنمای خود، برای عموم منتشر کند.
پیتر سینگر پس از بازگشت از انگلستان، به عنوان استاد فلسفه در دانشگاه موناش شروع به کار کرد. سال ۱۹۸۳ به عنوان مدیر مرکز موناش برای اخلاق زیستی (Bioethics) و سال ۱۹۹۲ به عنوان یکی از مدیران مؤسسهی اخلاق و سیاست انتخاب شد. در سال ۱۹۹۹ پیتر سینگر به سِمَت استادی در حوزهی اخلاق زیستی در مرکز دانشگاهی ارزشهای انسانی دانشگاه پرینستون منصوب شد و تابهامروز، به تدریس در این دانشگاه مشغول است. پیتر سینگر هر ساله، بخشی از زمان خود را به پژوهش و نگارش در ملبورن اختصاص میدهد و با همسر، سه دختر و چهار نوهاش وقت میگذراند.
کتاب آزادی حیوانات (Animal Liberation):
کتاب آزادی حیوانات را پیتر سینگر در سال ۱۹۷۵ به انتشار رسانید. این کتاب بلافاصله پس از انتشار، به اثری مهم و قابل تأمل در حوزهی فلسفهی اخلاق و فلسفهی طبیعت تبدیل شد. آزادی حیوانات که بر بازنگری رفتار انسان نسبت به حیوانات متمرکز شده، از سوی نشریهی تایم، به عنوان یکی از ۱۰۰ اثر برتر غیر داستانی جهان انتخاب شد. پیتر سینگر در این کتاب، با نفی ایدهی گونهگرایی و گونهپرستی، برتری یک گونهی زنده بر دیگری را زیر سؤال میبرد. سینگر با طرح این پرسش که به چه علت انسان به دلیل شعور و تفکر، خود را نسبت به سایر موجودات زنده، موجودی برتر در نظر میگیرد، توجیهها و استدلالهای پشت این تفکر را رد کرده و بیان میکند که ظلم و آزار نسبت به حیوانات، با این توجیه که فاقد شعور انسانی هستند، غیرعقلانی و غیراخلاقی است.
کتاب اخلاق در دنیای واقعی: ۸۲ مقالهی کوتاه دربارهی آنچه اهمیت دارد (Ethics in the Real World: 82 Brief Essays on Things That Matter):
پیتر سینگر در کتاب اخلاق در دنیای واقعی، اندیشههای چالشبرانگیز خود دربارهی تغییرات آب و هوایی، فقر شدید، حیوانات و شیوهی مواجهه و برخورد انسانها با آنها، سقط جنین، اتانازی، دوپینگ ورزشی، فروش کلیه، هنر گرانقیمت و راههای افزایش شادی را بیان میکند. او در این کتاب درصدد است تا مقدس بودن زندگی انسان را مورد پرسش و تردید قرار دهد. سینگر با بیانی روان، ساده و شیوا، عمیقترین مباحث فلسفی در حوزهی اخلاق اجتماعی را مطرح کرده و به بحث دربارهی آنها میپردازد.
کتاب اخلاق عملی (Practical Ethics):
مباحث مطرحشده توسط پیتر سینگر در حوزهی اخلاق عملی مدتهاست که مقدمهای جامع در حوزهی اخلاق به شمار میروند. کتاب اخلاق عملی به پرسشهایی که پیش روی بشر امروزی قرار دارد، میپردازد: آیا خرید و استفاده از وسایل گرانقیمت و تجملگرایی اخلاقی است (آنهم در شرایط امروز که بسیاری از افراد، در تأمین مایحتاج اولیهی خود هم درمانده شدهاند)؟ آیا باید از حیواناتی که برای تامین محصولات غذایی مردم جهان در مزارع و کارخانجات پرورش دام، رشد میکنند، تغذیه کنیم؟ آیا من در چرخهی آلوده کردن محیط زیست، تاثیرات غیر قابل جبرانی از خود به جای میگذارم؟ سینگر همچنین مباحث بنیادین دیگری را مطرح میکند که از جملهی آنها میتوان برابری و تبعیض نژادی، جنسیت، سقط جنین، اتانازی، تروریسم و خشونت سیاسی را نام برد.
کتاب اخلاق آنچه میخوریم: چرا انتخابهای غذایی ما اهمیت دارند (The Ethics of What We Eat: Why Our Food Choices Matter):
اخلاق آنچه میخوریم را پیتر سینگر همراه با جیم میسون، نویسنده و حقوقدان، به رشتهی تحریر درآورده است. آنها در این کتاب نسبت به آنچه ما میخوریم، نگاهی پرسشگرانه و انتقادی دارند. نویسندگان در این کتاب، آنچه از مواد غذایی خریداری میکنیم، چگونگی آمادهسازی این مواد غذایی برای خوردن، این پرسش که غذای ما از کجا آمده و آیا به صورت انسانی پرورش یافته یا خیر را بررسی میکنند. همچنین کاوشهایی را در اخلاق آنچه میخوریم و تأثیر انتخابهای غذایی بر گونهی انسانی، جانوری و گیاهی انجام میدهند. سینگر و میسون با درک این موضوع که قرار نیست همهی انسانها گیاهخوار باشند، راهکارهایی برای انتخاب و مصرف مواد غذایی سالم و انسانی را ارائه کردهاند.
کتاب زندگیای که میتوانید نجات دهید: چگونه نقش خود را در پایان بخشیدن به فقر جهانی ایفا کنیم (The Life You Can Save: How to Do Your Part to End World Poverty):
شاید این برای اولینبار در تاریخ بشریت باشد که ایدهی پایان دادن به فقر در جهان، دیگر چندان تخیلی و رویایی و دور از ذهن به نظر نمیرسد. هنوز هم در بسیاری از نقاط دنیا، انسانهایی زندگی میکنند که از حداقلها و بدویترین امکانات یک زندگی انسانی محروم هستند. پیتر سینگر در این کتاب با بهکارگیری استدلالهای اخلاقی و اشاره به مثالهای مطالعات موردی، نشان میدهد که واکنش کنونی انسان به فقر جهانی نهتنها کافی نیست، بلکه حتی از دیدگاه اخلاقی، غیرقابل دفاع است. این کتاب به ما نشان میدهد که چگونه بخشی از راهحل این مسئله باشیم و نقش خود را به درستی ایفا نمائیم.
با مراجعه به اپلیکیشن و وبسایت کتابراه میتوانید برخی از بهترین کتابهای پیتر سینگر، از جمله کتاب صوتی آزادی حیوانات و کتاب صوتی اخلاق در دنیای واقعی را دریافت کرده و با شنیدن آنها به پاسخ بسیاری از پرسشهای جهان معاصر نزدیک شوید.
پیتر سینگر با سرلوحه قرار دادن اصول اخلاقیای که از سال ۱۹۷۰ اندیشهها و نوشتههای او را هدایت میکردند، بیشترین تلاش و بخش بزرگی از درآمد و داراییاش را صرف اهداف اجتماعی و سیاسی، بهویژه حقوق حیوانات، قحطی، فقرزدایی، محیط زیست، حقوق باروری و… کرده است. او بیش از ۵۰ کتاب را تألیف، ویرایش و گردآوری کرده که از میان آنها میتوان «اخلاق عملی (Practical Ethics)»، «دایرهی در گسترش (The Expanding Circle)»، «چگونه زندگی کنیم (How Are We to Live)» و «بازاندیشی زندگی و مرگ (Rethinking Life and Death)» را نام برد. آثار سینگر به بیش از ۳۰ زبان ترجمه و منتشر شدهاند.
پیشتازی فکری پیتر سینگر در جنبش حقوق حیوانات و موضعگیریهای بحثبرانگیزش دربارهی برخی جنبههای اخلاق، او را به یکی از شاخصترین و شناختهشدهترین فیلسوفان و روشنفکران جهان امروز بدل کرده است. اغلب از سینگر به عنوان تأثیرگذارترین فیلسوف زندهی جهان نام میبرند؛ هرچند که او خود معتقد است که حتی اگر چنین ادعایی درست باشد، پس یعنی هیچکدام از فلاسفهی زندهی دنیا چیز خاصی برای گفتن نداشتهاند که او توانسته در میان آنان به چنین لقبی دست بیابد.
انتشار کتاب آزادی حیوانات، نقطهی عطف فعالیتهای حرفهای پیتر سینگر است. آزادی حیوانات یکی از بهترین کتابهای سینگر و حاوی مهمترین نظریههای او در زمینهی اخلاق عملی است. او به وسیلهی این کتاب توانست توجه همگان را به شکنجه و آزار حیوانات در مزارع و آزمایشگاههای پژوهشی جلب کند و توجه افراد مختلف نسبت به وضعیت حیوانات و نگاه و شیوهی برخورد انسانها با آنان را برانگیزد. مفهوم گونهگرایی – که البته ابداع پیتر سینگر نیست – به تعبیری جدید در این کتاب باز تعریف شده است. سینگر استدلال میکند که همهی موجودات دارای علایقی هستند؛ هر موجودی که توانایی لذت بردن یا رنج کشیدن را دارد، شایستهی برخوردی اخلاقی است و وجود یا فقدان آنچه ما شعور انسانی مینامیم، نباید عامل بازدارندهای برای برخورد انسانی و اخلاقی با آن موجود باشد.
از شما که در نظر دارید با کمک مالی خود، به فعالیت های سازمان غیرانتفاعی ایکس مسلم کمک کنید، صمیمانه سپاسگزاریم.
ایکس مسلم، یک سازمان غیرانتفاعی است که با هدف آزادی کشور عزیز ما از خرافات اسلامی، در میان هموطنان خود که در سراسر جهان زیست میکنند، فعالیت می کند. ما معتقدیم که اسلام دینی خشونتزا، تروریست پرور و زن ستیز است. ما تلاش می کنیم تا این پیام را به گوش جهانیان برسانیم و به مسلمانانی که به حقوق بشر ارزش قائل هستند، کمک کنیم تا با تفکر مستقل و خردمندانه، به باورهای خود بنگرند.
آزادی، توانایی انسان در انتخاب مسیر زندگی خود است. آزادی انتخاب، آزادی اندیشه، آزادی بیان، آزادی حرکت، آزادی تجمع، آزادی اعتراض، آزادی از شکنجه، آزادی از تبعیض، همه و همه از ابعاد مختلف آزادی هستند. آزادی، شرط لازم برای زندگی انسانی است. انسان بدون آزادی، نمیتواند به شکوفایی و رشد خود برسد. آزادی، به انسان اجازه میدهد تا استعدادها و تواناییهای خود را پرورش دهد، به دنبال اهداف خود برود و در جامعه مشارکت کند.