markPostAsRead(8159);
دکتر محسن بنائی در سال ۱۳۴۴ هجری شمسی (۱۹۶۵ میلادی) در تهران متولد شد و در خانوادهای مذهبی بزرگ شد. پس از تولد او، خانوادهاش به شهرستان مرند در آذربایجان غربی مهاجرت کردند، جایی که او توانست زبان مادریاش، ترکی آذربایجانی، را بیاموزد. دوران ابتدایی و دبیرستان او در مرند و تهران گذشت و در این دوران، بهطور داوطلبانه به یادگیری قرآن و اصول دین اسلام نیز پرداخت.
در دوران نوجوانی، بنائی به واسطه زندانی شدن نزدیکانش با مسائل سیاسی آشنا شد و پس از انقلاب اسلامی، به گروه مجاهدین خلق پیوست. در سال ۱۳۶۰ (۱۹۸۱ میلادی) و با آغاز مبارزات مسلحانه این گروه، او نیز به زندگی نیمهمخفی روی آورد و نهایتاً در سال ۱۳۶۴ (۱۹۸۵ میلادی) به ترکیه فرار کرد و از آنجا به آلمان غربی رفت.
تجربههای تلخ اجتماعی او باعث شد که به فعالیتهای سیاسی پایان دهد و به مطالعه و پژوهش در زمینه تاریخ ایران و اسلام بپردازد. او در سال ۱۳۸۰ (۲۰۰۱ میلادی) شخصیت مجازی «مزدک بامدادان» را خلق کرد و شروع به نوشتن مقالاتی درباره دین، فرهنگ، هویت ملی، حقوق شهروندی و سیاست کرد. این آثار که شامل بیش از ۲۰۰ مقاله است، اکنون در وبسایت «همستگان» در دسترس عموم قرار دارد.
دکتر بنائی در سال ۱۳۷۳ (۱۹۹۴ میلادی) تحصیلات پزشکی خود را به پایان رساند و سپس تخصص جراحی، ارتوپدی و فوقتخصص جراحی سوانح را کسب کرد. او همچنین در رشته زبانشناسی تطبیقی با گرایش ایرانشناسی تحصیل کرد و از اساتید برجستهای چون پروفسور ژوزف الفنباین و پروفسور هلموت هومباخ بهره برد.
آشنایی او با پژوهشهای گروه «اِناره» در سال ۱۳۸۵ (۲۰۰۶ میلادی) به تحول در نگرش او نسبت به تاریخ اسلام انجامید. دکتر بنائی در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ (۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی) برای سخنرانی در سمپوزیوم بینالمللی اسلامشناسی دعوت شد. پس از انتشار نخستین کتابش به نام «مغاک تیره تاریخ – اسلام چگونه پدید آمد؟»، او هویت مستعار خود را افشا کرد اما همچنان تحت همان نام مینویسد.
همچنین، در ماه ژانویه سال جاری، مقالهای از او به زبان آلمانی در نهمین جلد کتابهای پژوهشکده اِناره منتشر شد. دکتر بنائی درباره موضوعات مختلفی از جمله «شاهنامه و تأثیر آن بر فرهنگ ایرانی»، «نمادشناسی و جایگاه پرچم شیروخورشید» و «پیوند ادبیات و پزشکی در ایران» سخنرانیهایی انجام داده است.
در حال حاضر، دکتر بنائی در کلینیک خود به ارائه خدمات پزشکی مشغول است و با همسرش خانم مرجان گرکانی، کارگردان و سرپرست گروه تئاتر «نسیم خاور» در کلن آلمان زندگی میکنند و دارای دو فرزند هستند.
از شما که در نظر دارید با کمک مالی خود، به فعالیت های سازمان غیرانتفاعی ایکس مسلم کمک کنید، صمیمانه سپاسگزاریم.
ایکس مسلم، یک سازمان غیرانتفاعی است که با هدف آزادی کشور عزیز ما از خرافات اسلامی، در میان هموطنان خود که در سراسر جهان زیست میکنند، فعالیت می کند. ما معتقدیم که اسلام دینی خشونتزا، تروریست پرور و زن ستیز است. ما تلاش می کنیم تا این پیام را به گوش جهانیان برسانیم و به مسلمانانی که به حقوق بشر ارزش قائل هستند، کمک کنیم تا با تفکر مستقل و خردمندانه، به باورهای خود بنگرند.
آزادی، توانایی انسان در انتخاب مسیر زندگی خود است. آزادی انتخاب، آزادی اندیشه، آزادی بیان، آزادی حرکت، آزادی تجمع، آزادی اعتراض، آزادی از شکنجه، آزادی از تبعیض، همه و همه از ابعاد مختلف آزادی هستند. آزادی، شرط لازم برای زندگی انسانی است. انسان بدون آزادی، نمیتواند به شکوفایی و رشد خود برسد. آزادی، به انسان اجازه میدهد تا استعدادها و تواناییهای خود را پرورش دهد، به دنبال اهداف خود برود و در جامعه مشارکت کند.