markPostAsRead(7929);
یووال نوح هراری در ۲۴ فبروری ۱۹۷۶ در اسرائیل، از خانوادهای با ریشههای لبنانی و اروپای شرقی تولد یافت. او در سن سهسالگی توانست خواندن را بیاموزد. در ۱۷ سالگی وارد دانشگاه اورشلیم شد تا در رشتههای تاریخ و روابط بینالملل تحصیل کند. دکترای فلسفهاش را از کالج عیسی دانشگاه آکسفورد دریافت کرد. در زمان تحصیل در آکسفورد، با نوشتههای جرد دایموند، دانشمند و نویسنده آمریکایی، آشنا شد و از آن الهام گرفت، تا جایی که متوجه شد خودش هم توانایی نوشتن چنین کتابهایی را دارد.
در سال ۲۰۰۲، یووال نوح هراری با همسرش، ایزتیک یاهاو، آشنا شد و ازدواج کرد. ایزتیک یاهاو مسئولیت مدیریت برنامههای هراری را نیز بر عهده دارد. هراری یک وگان کامل است و این سبک زندگی را بر اساس تحقیقات شخصیاش انتخاب کرده است.
مدیتیشن جایگاه مهمی در زندگی یووال نوح هراری دارد. او روزانه دو ساعت را به مراقبه اختصاص میدهد: یک ساعت پیش از آغاز کار و یک ساعت پس از پایان آن. این علاقه به مدیتیشن به سال ۲۰۰۰ و دوران اقامتش در آکسفورد برمیگردد. هراری هر سال یک دورهی ۳۰ روزه سکوت و دوری از رسانههای اجتماعی را نیز سپری میکند. در زمان پاندمی کرونا، او و همسرش به سازمان جهانی صحت (WHO) کمک مالی نمودند. از ماه می ۲۰۲۱، هراری تصمیم گرفت استفاده از تلفن هوشمند را متوقف کند. او در حال حاضر در دانشگاه اورشلیم به تدریس مشغول است.
بهترین کتابهای یووال نوح هراری
یووال نوح هراری تا حالا چندین کتاب و مقاله منتشر کرده است. کتابهای او مانند «انسان خردمند» و «انسان خداگونه» در سراسر جهان در فهرست پرفروشترینها قرار گرفتهاند. او همچنان مقالات متعددی نوشته که در روزنامهها و مجلات معروفی مانند گاردین، فایننشال تایمز، آتلانتیک و تایم به چاپ رسیدهاند.
کتاب انسان خردمند: تاریخ مختصر بشر (Sapiens: A Brief History of Humankind) در سال ۲۰۱۱ میلادی چاپ شد. این اثر با رویکرد تاریخی و اجتماعی، داستان زندگی بشر را از دورهی عصر حجر تا قرن ۲۱ بررسی میکند. هراری این کتاب را بر اساس مجموعهای از سخنرانیهایش در دانشگاه اورشلیم نوشته است.
کتاب انسان خداگونه: تاریخ مختصر آینده (Homo Deus: A Brief History of Tomorrow) در سال ۲۰۱۵ منتشر شد. هراری در این کتاب به دستاوردهای بشر پرداخته و تلاش دارد تا تصویر آیندهی بشریت را ترسیم کند. در این اثر، او به مسائل فلسفی زیادی مانند انسانگرایی، فردگرایی، فناپذیری و دیگر موضوعات اشاره کرده است.
کتاب ۲۱ درس برای قرن ۲۱ (21 Lessons for the 21st Century) در سال ۲۰۱۸ به چاپ رسید. این کتاب شامل پنج بخش است که هر کدام به چهار یا پنج مقاله در خصوص مسائل اجتماعی و معضلات روز میپردازد.
کتاب پول (Money) نیز در سال ۲۰۱۸ انتشار یافت. هراری در این کتاب که به مبانی رشد اقتصادی پرداخته است، سیر تکامل و فراگیری پول از آغاز تا دوران سرمایهداری را تحلیل نموده و تأکید کرده که ظهور ارز دیجیتال میتواند جهان را در آستانهی یک انقلاب بزرگ قرار دهد. کتاب صوتی پول نیز در وبسایت کتابراه موجود است.
جوایز و افتخارات یووال نوح هراری
یووال نوح هراری در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ برندهی جایزهی پولونسکی برای خلاقیت و اصالت آثارش شد. در سال ۲۰۱۱، او برای نگارش مقالات برجسته در تاریخ نظامی، موفق به دریافت جایزهی مونکادو گردید. هراری همچنین در سال ۲۰۱۲ به عضویت آکادمی علوم جوان اسرائیل درآمد. کتاب انسان خداگونه او نیز در سال ۲۰۱۷ جایزهی هندلزبلت، کتاب اقتصادی سال آلمان، را کسب کرد.
یووال نوح هراری از نگاه دیگران
پس از انتشار کتاب انسان خردمند و ترجمهی آن به انگلیسی در سال ۲۰۱۴، این اثر بیش از یک میلیون نسخه فروش داشت که واکنشهای گستردهای را در میان خوانندگان برانگیخت.
مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک و شرکت متا، این کتاب را بهعنوان یکی از کتابهای منتخب سال ۲۰۱۵ معرفی کرد. باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، نیز اظهار داشت که مطالعهی این کتاب باعث شد تا دیدگاهش به مؤلفههای اصلی تمدن بشری گسترش یابد.
اما نقدهایی نیز به هراری وارد شده است. او برای انتشار کتاب ۲۱ درس برای قرن ۲۱ در روسیه مجبور شد برخی اصلاحات و حذفیات را بپذیرد. این تصمیم او باعث شد که برخی او را به تسلیم در برابر سانسور متهم کنند. با این حال، هراری معتقد بود که در دو راهی دشواری قرار گرفته است: یا کتاب با اصلاحات منتشر شود تا پیامهایش به مردم روسیه برسد یا اینکه اثر بهطور کامل منتشر نشود. او تأکید داشت که انتشار کتاب حتی با این شرایط، بهتر از عدم انتشار آن بود.
جملات برگزیده یووال نوح هراری
No results available
Resetاز شما که در نظر دارید با کمک مالی خود، به فعالیت های سازمان غیرانتفاعی ایکس مسلم کمک کنید، صمیمانه سپاسگزاریم.
ایکس مسلم، یک سازمان غیرانتفاعی است که با هدف آزادی کشور عزیز ما از خرافات اسلامی، در میان هموطنان خود که در سراسر جهان زیست میکنند، فعالیت می کند. ما معتقدیم که اسلام دینی خشونتزا، تروریست پرور و زن ستیز است. ما تلاش می کنیم تا این پیام را به گوش جهانیان برسانیم و به مسلمانانی که به حقوق بشر ارزش قائل هستند، کمک کنیم تا با تفکر مستقل و خردمندانه، به باورهای خود بنگرند.